vrijdag 30 mei 2014

vlaggetjes voor Anna


Zondag mogen we naar een verjaardagsfeestje van Anna die drie jaar wordt.  Voor haar kamer een beetje in feestsfeer te brengen heb ik een vlaggenlijntje gemaakt.

dinsdag 27 mei 2014

silky merino sjaal


Binnenkort geeft mijn nicht een feestje voor haar verjaardag. Als cadeau ben ik een sjaal aan het breien. Het duurde even voor ik had gekozen welke wol ik wilde gebruiken. Ik heb gekozen voor sulky merinos van Malabrigo, een mengeling van 51% zijde en 49% merinos wol. Door de zijde is de sjaal ook geschikt om in de zomer te dragen.






Het patroontje komt van Julija's shop in Antwerpen. Het is een mengeling van tricotsteek en een fantasiesteek. Voor de sjaal heb je 4 bollen nodig.

maandag 26 mei 2014

truitjes voor een klein meisje


Donderdag is er een lief meisje geboren en dat verdiend twee truitjes.




Het eerste roze truitje herken je misschien van het truitje voor Violetta. Ik gebruikte hetzelfde patroon maar dan in maat 3 maanden. De wol is surnaturelle van La droguerie, een zachte lamswol dat in de wasmachine mag. Omdat ik de knoopsgaten te dicht bij elkaar plaatste heb ik het niet doorgetrokken tot beneden.



Het tweede truitje is een patroontje van ravelry. Dit is een website vol patroontjes, gratis en heel mooie koopmodellen. Dit patroontje noemt korrigan. Het truitje wordt in 1 stuk gebreid van boven naar onder. Bovenaan worden de meerderingen steeds naast de kabeltjes gemaakt zodat ze bijna onzichtbaar. Het enige wat ik niet zo mooi vind is het kraagje. 
Ik heb de kleinste maat gekozen en het is echt een nul maand, voor de eerste dagen. Als wol gebruikte ik opnieuw madelinetosh merinos light. Het is een overschotje van een ander truitje... foto's volgen nog.




zaterdag 24 mei 2014

ajour truitje violetta


Dit truitje heb ik gemaakt voor mijn oudste dochtertje. Ze is momenteel 3,5 jaar en dus maakte ik een vier jaar. De wol die ik gebruikte is madelinetosh merinos light. Een super leuk garen om mee te breien maar wel met een 3,5 naald, dus veel werk! Voor de vier jaar gebruikte ik twee bollen, maar heb zeker nog over voor een baby project, want het zijn bollen van iets meer dan 100 gram. Het patroontje komt uit het breiboek van Julija's shop dat binnenkort in de winkels zal liggen. Ik vind het een heel mooi truitje en ook leuk om te breien door de ajour.